Orang yang Sayangi Cekodek

♥ My Pocket ♥

Student Life
Thesis ... I Love u So Much

30 November 2012

Petua Penjagaan BibirUntuk Post kali ini, Cekodek akan kongsikan petua Penjagaan Bibir pula...

Tanpa panjang lebar, kita teruskan tujuan kita ^^.
Silakan membaca dan amalkannya


·         Mengunakan Madu
Ha, ini petua bagus tau, kalau korang nak buatkan bibir korang warna pink, ha, guna lah petua ini, insyallah berkesan, sebab ia berkesa.Caranya:-
-Ambil madu,kalau boleh cari madu asli, lebih berkesan.Sapu madu itu dekat bibir korang sebelum tidur, jangan risau selama cekodek amalkan petua ini, tak pernah cekodek kena gigit oleh semut, so insyallah save la.
Jangan terlalu banyak tau.
-Nak tahu ia tengah bertindak atau tak?, korang akan rasa bibir korang itu panas ataupun pedas-pedas sikit.Ha! itu tandanya, madu itu mmg bagus.
-Amalkan lah selalu sebelum tidur sehingga menampakkan hasillnya,
-Selamat Mencuba.


   Guna Lip Bam
Gunakan lip bam semasa di rumah, sebab lip bam ini bagus kalau digunakan selalu sebab ia merawat kulit bibir kita dari kering.

And sebelum nak pakai apa-apa lipstick , sapukan lip bam dulu ok, supaya lipstick itu tidak mengerikan bibir dan ia membuatkan bibir kita lebih lembab,kan cantik.

Lip bam ini, ada banyak jenis, macam cekodek, cekodek akan pakai lip bab ‘Lip ice’ dari Maybelline dengan ‘Baby Lips’ dari Maybelline juga.
Lip ice sesuai digunakan ketika keluar jalan-jalan dengan kawan ataupun pergi mana-mana, sebab ia macam lipstick ringan sebab ia memerahkan bibir kita.
Kalau baby lips ini pula, cekodek akan pakai ketika di rumah sebab ia merawat kulit bibir cekodek dari hitam dan kering.#itu je petua yang cekodek kongsikan setakat hari ini, di lain hari insyallah Cekodek akan berikan petua yang lain pula.
Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum ^_^
Letak la comment kat bawah ni @_@
Satu pun Jadilah ^^

Popular Posts